★GUERRA PER LA TERRA★: L'anarquisme..., compatible amb l'Estat Espanyol?
Guerra, guerra per la terra, cridem tots el catalans..., que se'n vagi el rei d'Espanya que ens vol esclavitzar...., GUERRA PER LA TERRA!!

dijous, 15 de maig del 2008

L'anarquisme..., compatible amb l'Estat Espanyol?

Segur que aquesta pregunta s'he l'ha fet molta gent.
He estat buscant informcío sobre l'anarquisme, i m'he donat conter de que, com a idees polítiques, és a dir, la teoría de les idees, són molt bones. Es resumien en un: viu i deixa viure (crec jo).

L'anarquisme, com a tal, és un conjunt de idees en contra de l'Estat, i de qualsevol tipus d'autoritat, és a dir, el poder viure sense mandataris i sense banderes que diferèncien uns dels altres.



A mí m'encantaría ser anarquista, però no ho sóc, perquè els meus ideals deuen tindre governants, però governants adequats (no com els que tenim). Jo, com a independentista que sóc, no vull formar par de l'Estat Espanyol (escòria) per a RES, inclús sent una República. Simplement crec que un possible camí a l'independència és la República socialista o comunista.

Seguim amb l'anarquisme. L'anarquisme vé de molt antic. Amb els marxistes de Karl Marx van sorgir els anarquistes. Van protagonitzar moltes revoltes, que estàn plamades en els llibres d'història.



En l'Estat Espanyol, la CNT, el sindicat anarquista més potent, va arrivar a ser "molt", però la il·legalització dels partits i sindicats ocasionades pels conservadors al llarg de la història va propiciar por als sindicalistes.


Tornem al tema principal. Creeu que l'Estat Espanyol està preparat per a una situació anarquista? Doncs jo crec que NO. No perquè jo sigue contrari a aquestes idees, que NO ho sóc, sinó perquè lo que més representa als ibèrics és justament el descontrol. Açò serie una barbàrie de país.

Cada un pot trindre unes idees, o unes altes, i éste és la principal causa per la qual no veig l'anarquia com a millor opció per a aquest Estat.
Però com ja he dit, cada un té les seues idees.

Un altre tema és, l'anarquisme independentista, que estic d'acord amb part dels seus ideal, però considere un poc contradictori el voler crear un país al mateix temps que vos no ser governat per ningú, i anar en contra de l'Estat, no creeu?


En fi..., cada un té unes idees, i millor ser anarquista que no ser feixista, o nacionalista de dretes.

JO SÓC D'ESQUERRES I INDEPENDENTISTA.
INDEPENDÈNCIA I SOCIALISME!! *

(Dedicat a Meritxell, per averme donat arguments per a escriure aquest post)

Si vos ha agradat aquest post, no oblideu votar-lo al TopCatalà (banda dreta del bloc). Gràcies

14 comentaris:

oriol-laplana ha dit...

estimat amic i company, estic plenament d'acord amb tu.....
el anarquisme com a concepte antiestatal no ens pot servir per l'Alliberament nacional, ens pot servir desprès de la creació del socialisme catalanista per seguir creant l'Alliberament personal, Peró el nostre poble necessità d'un estat capacitat per recuperar la nostra cultura,llengua i identitat, del anarco-independentisme no em refio ni un pel, dons crec que ens poden deixar en les portes del nostre alliberament i pasar-se a reclamar llibertat per tota Ibèria (com ells diuen) planteja'n formules llibertaries de unitat territorial, com a comunista veig al anarquisme una utopia socialista, es a dir els socialistes tenim que tindre com a objectiu superar el estat amb formules d'autogestió (llibertaries) una vegada creat el estat socialista. el nostre objectiu deu ser la creació de un moviment que reculla totes les lluites populars (dones,treballadors,estudiats,presos,ecologistes,antifeixisme,etc) creant una autentica unitat popular envers el nostre alliberament, una vegada construint el estat Català i recuperada la nostra historia,llengua i cultura tindrem temps per començar a desmotar el dit estat amb la autogestió de tots els fronts de lluita que ens van dur ala independència. veig que l'Esquerra independentista te que estar oberta a iniciatives llibertaries envers el nostre alliberament, però sense deixar de costat el nostre principal objectiu que no es altre que la independència, crec que tenim que expressar clar i Català el nostre posicionament amb l'Eina del socialisme, i que siguin els anarcos qui decidisca'n lluitar al nostre costat, els pobremes ideologics els tenen ells per puritarismes, naltros tan sols volem crear un estat antipatrialcal, socialista, desmilitaritzat, dels i les treballadores per la defensa davant el mon del nostra posicio natural ala terra com a catalans. que els i les anarquistes poden formar part de aquest alliberament? jo crec que si, però per aixo tenen que cambiar ells algun plantejament.per el que veig, tu vas per el bon camí, tensin clar que l'eina primera es el socialisme marxista-leninista, continuar treballant per la unitat popular, endavant-cajei-sepc-cos-alerta solidaria i qui sap si també els maulets, deixant per desprès de la independència, les utopies.
cal creure amb el nostre projecte i crear eines que ens fasser ser una alternativa a aquest mon globalitzat dels imperis, sense que se adonen així destruint els grans estat opressors, i creant mols petits països socialistes farem mes per el futur del mon anarquista que els mateixos anarquistes. les revolucions son processos lents de cabis profunds, jo no em crec que aquest mon estiga preparat per passar del neoliberalisme-imperialista actual al anarquisme pur i dur, així el mon perdria moltes petites cultures, (vam-os una llàstima) com es sol dir al mon de la construcció... per crear la casa comuna no en-comences per el techat, primer va la base i desprès els pilars!!*!!. salud company.
oriol.
Www.laplanarebel.ppcc.cat

Pere ha dit...

ostiaa!!, kin comentari més llarg...

pos m'he l'he llegit tot!! xD

si, tens tota la raó.

els ostres ideals defenen un estat antipatriarcal ianticapitalista, però l'estat està present. no podem desfer-nos d'ell així de fàcil...

independència i socialisme!!!!

||*||

salut**

Anna. ha dit...

Hola!
Cm va? Com va anar el concert de la Salatal? espre que bé! jo estava per carcaixent ja sapss.!
a vere si ens vieem!
_____________
Respecte al que has escrit tant tu com Oriol, crec que teniu tota la raó.

Busquem el camí cap a la llibertat,
poc a poc, centimentre a centimetre, però anem avançant.

La unió fa la força.

ANTIFEIXISTA SEMPRE.
iNDEPENDÈNCIA O MORT.
||*||
_____
unBeset

Anònim ha dit...

uooooooooooooooooooooooo!!!
Pereee tesstimeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!! testime testime!!!
k bonikoooo!!! mnkanteee!!!
moltes gracies de veres, a sigut mol important per a mi eixa actualisació!!! uuu!!! casi me cau una llagrimeta n serioo!!ma emocionat un monto :D!!! el altre dia parlant n tu me vaig quedar un poc intranquila perque la conversa anarquista no va anar molt be xo se que eres una persona que sap documentarse i no criticar per criticar. teu agraixc molt perotico! malegre d'havernos reencontrat este curs i poder compartir ides politiques i gustos musicals sense discutir.

t'estime, t'estimu t'estim :D

Anònim ha dit...

cada vegada mes il.lusió per la CAJEI!

Anònim ha dit...

soc meri:
woooo me llegit tot el testament de dal! i ma canviaat jeje
crec k m'ha acavat de solucionar les meues dudes, i d'enséñar-me que no es independencia o anrquia, poden trebajar juntament!woo
jijiji

ole tu i l oriol

oriol-laplana ha dit...

avore companys, el altre dia reconec que em vaig emocionar i es que "guerra per la terra" mole molt!
bueno lo pitjor va ser que no vaig acabar de contestar la teva pregunta sobre si el anarquisme es o no compatible amb el estat espanyol.

crec sincerament i parle des de la experiència de aver militat en sindicats anarquistes, que no, que espanya com a concepte socio-politic no pot servir per res que pinte a llibertat, les raons per a nosaltres son obvies, els i les espanyoles mai...MAI! entendran espanya com lo que realment es...una nació de estats (cultures,tradicions,llengues,formes de vida totalment diferents entre elles) això el anarquisme de bakunin si que unte en conter i lo defensa, espanya veig jo baix el comunisme llibertari es convertiria en una republicà de federacions llibertaries, i es on veig el principal problema del puritans (que sempre i en tot els llocs nia'n) uns volen implantar el esperanto (llengua que mols sectors llibertaris reconeixen com a única llengua mundial) i uns altres reclamant lo que es llust...multiculturitat, protecció de llengües i potenciació, no et sone a problemes? de ben segur que una comunitat mundial ben educada amb valors com la fraternitat i el respecte temes així els deu de-solucionar, ami sincerament crec que de alguna forma tornaríem a sortir els de sempre per reclamar un tros de terra de aquest mon, dit països catalans!!*!!

Pere ha dit...

gràcies a tots per comentar aquest post, no sabie ke este blog reunie a tanat gent!!!

Anna. ha dit...

peree que el feslloch t'ho vaig deixar x a q ho llegires...
mol mal..
l'han canviat per a 11/12 de Juliol! ho senc!
tenen pel que sé un GRAN CARTELL..
ho sennC! ia parlareem!

besets!
no reunix a tanta pero firmem mol xD
(K)

Anònim ha dit...

Beneida ignorància. Si la intenció sincera és saber què és l'anarquisme mostreu interés en saber-ho, informaeu-se, pregunteu, llegiu, contrasteu... sempre des d'una perspectiva objectiva i sense perjudicis.

L'anarquisme és igual a una utopia? Paregueu la tele. I això de "Ibèria" (que diuen els anarquistes), me caguen l'hòstia, quina xorrada.

"Anarquisme Independentista" és un concepte inventat per tal d'explicar una visió antiautoritària i de defensa cultural.

Voleu lluitar per la independència, molt bé, i després què? Ja tenim en un paper la oficialitat de la nostra condició de Valencians del País Valencià.

Ara què? m'agradaria veure amb quina cara et quedes després de comprovar que et continuen explotant els poderosos, ah, però com són valencians et dóna igual, no és així?

Allò de que acabareu fent més per l'anarquisme que els propis anarquistes... crec que no cal ni que diga res.

Sembla que teniu la necessitat d'equiparar Anarquisme amb Espanyolisme. S'heu preguntat la raó d'açò?

l'Anarquisme no és una doctrina, no té una bíblia on descriga què i com hem d'aconseguir l'anarquisme. És inviable aconseguir-lo de colp a tot un territori, bé siga l'Estat espanyol o el País Valencià. Però la majoria (no tots) els independentistes esteu encabotats en que ha de ser així.

El sentiment àcrata naix de dins de cadascú i es desenvolupa amb la interacció amb més individus, així comença i creix l'anarquisme. No com voleu fer creure alguns, amb pistoles, entrant als ajuntaments, de colp, per art de màgia... quantes parides sense fonaments.

Aleshores es pedrien moltes cultures amb l'anarquisme? Crec que has donat al clau, profundisa un poc més que ja quasi ho tens. Vols dir que sense opressió estatal hi haurien cultures que desapareixerien? No vol dir això, que en conseqüència hi han cultures que si existeixen ara és per que són opressores?

També dius que els "problemes" els tenim nosaltres per "puritanistes"?
Açò no m'ho perd. Puristes amb què, amb quina ideologia? Amb l'anarquisme? Si és així, on estan els punts ideològics on consultar si sóc un anarquista purista, o sóc un anarquista descafeinat?

Personalment em negue a que ningú em dicte com i perquè he de viure. Quin és el meu país, la meua cultura, la meua vida... Si em considere valencià o espanyol (que no és el cas) no necessite que m'ho reconega ningú ni que ningú m'ho recorde per la tele. No m'ha de dir un paper o un dni si sóc super-valencià esquerrà, catalanista o blaver, espanyol esquerrà o fatxa...

Bona part dels anarquistes estan disposats a lluitar per distintes causes conjuntament amb independentistes. Però aquests últims han de llevar-se del cap tots els perjudicis de doctrina política de llibre del cap.

Agrade o no, aquesta és la realitat (sent aquesta una excessivament breu explicació d'aquesta) del moviment anarquista al País Valencià. Si l'accepteu val, i si no doncs també. Com diuen en l'idioma del país veí: Cada palo que aguante su vela.

oriol-laplana ha dit...

Anarquista del PV....
sense comentaris

Anònim ha dit...

Tota la puta vida amb la mateixa història. Sembla que els anarquistes siguem l'enemic. L'anarquisme diu que cadascú s'ha d'organitzar com li ixca dels collons, vosatros defenseu la creació d'un Estat com a punt de partida d'una societat justa, per a mi no es pot acabar amb la injustícia sense trencar el poder de l'Estat (el que siga). Quan siguem lliures ningú dirà si som catalans o espanyols i podrem vore la nostra força com a poble, no ho farem ficant una frontera nova (de Salses a Guardarmar...), que teniu por de que algú no vullga ser català? si és això confieu poquet en el vostre poble. Per a mi fer un Estat nou, per molt d'esperit reformista que tinga, és una forma més de repressió al proletariat.
Imposició de l'esperanto??? això és una trola descomunal, l'esperanto és una ferramenta més per a la comunicació entre pobles, sense imposició d'una llengua (com l'anglés) i no vol dir que la gent canvie la seua llengua per a la vida a l'entorn diari. De fet molts comunistes estan dins del moviment pro-esperanto, això no és cosa de l'anarquisme, ara be si voleu que el català siga superior a la resta de llengues del món, teniu raó... l'esperanto és una merda.
En definitiva, podem lluitar junts per la nostra cultura (i dic nostra perquè li pertany al poble treballador de la meua terra, no per una frontera que diga que sóc valencià), per exemple fent que la llengua siga vehicle per a la vida als nostes barris, normalitzant el seu ús. Ara bé, no anem a lluitar per mendigar-ho als polítics o montar l'Estat que diga que el català és la llengua perquè si, perquè ho diu una constitució. Si ho feu aixina, la llengua deixa de ser pròpia del poble treballador ja que una llei li diu que la seua llengua és eixa.
Resumint, unitat antifeixista per derrotar a l'enemic real de la nostra identitat com a treballadors (cultura i de clase) i deixem de tirar-nos merda entre companys de lluita.

Anònim ha dit...

Hola feralja:

4 coses:
Aviam sempre serà necessari que hi haguin diveres arees de treball, intelectuals i fisiques. L'educació d'una republica socaislta ideal ha de ser igual per a tothom i que mai s'amagui informació, tanmateix l'especialitat d'un arquitecte genera un poder sobre el paleta, no econòmic però si “autoritari”. En l’àmbit polític en la quarta fase del marxisme és obvi que no ha d’haver responsables ja que la població tindrà un coneixement real del que passa i els referèndums funcionaran. Però si la majoria de la població decideix fer un nou habitatge perquè cal, algú l’haurà de dissenyar. Però fora del presumpte poder tècnic, argumentaré el sentit del estat/ nació: Durant els 2 segles de capitalisme liberal - industrialitzat s’han fet bens de consum per l’acomulació de capital moltes vegades inecessaris. El procés productiu va començar amb una forta molt forta repressió a la classe obrera. Com les lleis físiques indiquen, qualsevol producte per canviar de forma necessita energia. Els capitalistes al principi treien l’energia dels humans però van notar que ens queixaven i van descobrir el petroli. PETROLI !!! Bé el petroli s’acabarà algun dia no molt llunyà, si més no la seva producció baixarà. Però, doncs si formem part d’un super estat i no tenim ni veu ni vot com a nació.... Qui es quedarà la nostre porció de petroli? D’una banda haurem de consumir menys... Decreixement... D’altra haurem de reivindicar una porció de les materies primes de forma nacional i dialecticament. Està clar que l’indepedència i els països petits és el millor pel socialisme..... A part, personalment m’agrada molt més el comunisme de cuba que el de Russia. Millor molts petits països socialistes k un gran socialista. A més en les fases previes al socialisme això suposa menys portaveus de les regions i menys estructura organitzativa a la pràctica.

Anònim ha dit...

No parles de descontrols que no et creus. En primer lloc, creus que l'autoanomenada Esquerra Independentista (supose que es refereixen al moviment marxista-leninista independentista) pot asumir l'autogovern de la nostra nació? No. I sobretot perquè el poble no el vol. Creus que hi ha una èlit que seguint els dictàmens d'un tal Lenin (enamorat d'un tal Marx) sap millor que jo el que em convé? No, perquè si hi ha alguna èlit intel·lectual estarà a una organització anomenada Mensa (www.mensa.es), i de la que en sóc membre. Creus que la independència serà més viable sense abolir l'Estat que coacciona i monopolitza l'ús de la violència? No, company. La independència no depen d'això. Depen del que el poble vulgui. Vull l'alliberament dels Països Catalans perquè com a poble tenim el dret a ser lliures, així com jo decidisc què m'abellix fer ara i no tu. I vull una societat llibertària perquè no crec en un ens superior anomenat Estat que sàpia millor el que a les treballadores i treballadors els convé. Tot el poder a les assemblees!